Pietūs su žvaigžde

Jau senokai populiaru pasidalinti su savo gerbėjais, klausytojais ir skaitytojais, pasekėjais, mokytiniais ir  šiaip eiliniais žmogeliais… pasidalinti aCeit savo sukurtais valgių gaminimo receptais.
Receptų knygas rašo ne tik Beata, bet ir kožna teta..
O pusryčiai su žvaigžde, gaminame su žvaigždėmis…
Kalafiorų revoliucijos iškeltas, nutarė nuo žvaigždžių vėjo neatsilikti ir Jūsų kuklus, nuolankus tarnas…
Noriu pasidalinti savo puikiu receptu.
Macrolepiota-procera
Skėtinė žvynabudė (Macrolepiota procera) – pievagrybinių šeimos, žvynabudžių genties grybų rūšis.
Wikipedija sako, kad ypač skani kepta svieste.
Puikiai tinka vegetarams, slapčia pasiilgusiems lietuviško karbonado.
Aišku, naudojame tik kepurėlę, kurią perpjovus forma bus dar panašesnė į karbonado.
Kad sumažintume vandens kiekį ir ji pasidarytų elastingesnė, pirmiausia reikia neilgai pakepinti svieste apibarsčius trupučiu druskos ir prieskonių. Tada išimame iš keptuvės, ataušiname. Iš abiejų pusių dar kartą apibarstome mėgstamais prieskoniais (man patinka penkių rūšių pipirai ir malta kalendra, bei česnakinė druska, tinka ir „vegeta”).
Tada plonai aptepame majoneze ir garstyčių padaže ištrintu trupučiu sauso vištienos arba jautienos sultinio (kubelis – keliems šaukštams padažo – reikia ragauti, kad nebūtų per sūru).
Po to ištepame arba pamirkome kiaušinio plakinyje, apvoliojame džiūvėsėliuose ir į keptuvę – ant sviesto.
Garnyrui labiausiai tinka švelnučiai garinti kalafiorai (jei leidžia kišenė) apibarstyti petražolėmis iš daržo… blogiausiu atveju – jūros bulvės atvežamos iš Prancūzijos Nuarmutjė salos.
Beje, šiuo puikiu būdu skaniai iškepsite ne tik skėtinę žvynabudę, bet ir paprastąją beigi žalsvąją musmirę.
Paprastoji musmirė valgoma norint neilgam pabendrauti su dievais,
žalsvoji – ilgam su Dievu.
Skanaus!

karbonadas2

 

 

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s